Mi bízunk egymásban, Önök számíthatnak ránk!

Átlátható önkormányzat

Mi motivál minket?

Nem csak hiszünk abban, hanem tudjuk, hogy lehet ezt jobban, eredményesebben csinálni. Ciklusokon keresztül számottevő eredményt nem tudott elérni az önkormányzat.

A környező települések régen elhúztak, Pécelnek a kezdő rúgást sem sikerült elvégeznie. Érthetetlen, hogy megnyert, 100%-ban támogatott pályázatokat adnak vissza. Érdekes, máshol már rég átadták a vállalkozói parkot (Budakeszi, Gyál, Őrbottyán), sőt, óvodát is tudtak építeni ebben a ciklusban például Dunakeszin, Szigetszentmiklóson. 

Áttanulmányoztuk a mostani ciklusban tervezett és megvalósított beruházásokat: pl. a 2022. évben 72 tervezett beruházásból mindössze 22 valósult meg. 

Folytathatnánk a sort a korszerűtlen épülettel, amely többek közt a város művelődési házának, könyvtárának ad helyet, de az óvoda kérdés is dühítő, hiszen több, mint egy évtizede várunk rá, de csak az ígéretek száma nő. Még a kisegítésnek átmenetinek szánt konténer szoba megvalósítása is nehézkes, problémás, egyszerűen nem megy. 

A jelenlegi testület tagjai nem tudnak együttműködni, még a város érdekében sem hajlandók félretenni a személyes sérelmeiket. Mi tudjuk, hogy nincs más opció! 

Ennyit a múltról!

Átlátható önkormányzat:

Nem kell kérned, közzé tesszük, ha közérdekű, ha nem!

Felmenő rendszerben valamennyi nettó egymillió forintot meghaladó beszerzési eljárás összes keletkezett iratát közzétesszük a pecel.hu honlapon. Az áru, anyag és szolgáltatások vásárlásának meghirdetése (ajánlatkérés) először a pecel.hu honlapon fog megjelenni, majd legalább 5 munkanap elteltével fogunk keresni közvetlenül az ajánlattevőket eladót/szolgáltatót.

Visszamenőleg is nyilvánosságra hozzuk az összes önkormányzati vállalkozási és megbízási szerződést, amelyek nettó értéke meghaladta az évi egymillió forintot.

A képviselőm? Persze hogy elérhető, sőt, ismerem is.

Egyéni képviselőinknek havonta egy kötelező fogadóórát szükséges tartani a választókerületük lakosai számára. A képviselőknek minden esetben reagálniuk kell a lakosok jelzéseire. Amennyiben a jelzett problémát nem tudják megoldani saját hatáskörben, intézkedjenek, és kövessék az ügy menetét.

Az önkormányzati intézmények vezetői és a gazdasági társaság (Pécel Üzemeltető Kft.) vezetője is havonta legalább egyszer kötelezően fogadóórát fog tartani.

A lakosság bevonása

Gazdasági program? Szólj bele! Ami neked fontos, és többen is ugyanúgy gondolják, mi megcsináljuk.

Pilot (kísérleti) jelleggel megalakítjuk a kiskontroll csoportot, pályázat útján választjuk ki a tagjait, így minden egyéni választókerületből két fő részvételére számítunk. Havonta a csoport rendszeres egyeztetésen vesz/vehet részt az önkormányzati vállalásokkal kapcsolatos előre haladásról szóló tájékoztatón.

Az önkormányzat vezetése, a testületi ülések előtti héten, az előterjesztésekről beszámol a csoportnak és nincs tabukérdés a napirendeken belül.

Ugye, részt veszel a döntésekben?

Megtakarításra teszünk szert, ami a tisztségviselők díjazásának mérsékléséből származik. (részletezve később) A megtakarítás sorsáról a lakosság fog dönteni, ezért évente részvételi költségvetést tervezünk.

Elindítjuk a " Ha érdekel, részt veszel"  programot, melynek keretén belül munkacsoportokba várjuk a lakosokat a részvételi költségvetés kidolgozására. A péceliek szavazással fognak dönteni arról, hogy a megtakarításból milyen beruházások, programok valósuljanak meg. 

Eddig is fontosnak tartottuk a lakosság véleményét, ezért már korábban is kérdőívet állítottunk össze a város életével, fejlődésével kapcsolatban, melynek összesítését a Facebook oldalunkon megosztottunk.

A polgármester és alpolgármester társadalmi megbízatásban látják el jövőben a feladataikat. Ez éves szinten 10-12 millió forint megtakarítást eredményez. További megtakarítást érünk el a bizottságok számának csökkentésével.

A törvényi minimumra szállítjuk le a helyi népszavazás elrendeléséhez szükséges aláírások számát, hogy bárki kezdeményezhessen.

A közétkeztetéssel kapcsolatos feladatellátást felülvizsgáljuk és a közétkeztetést lehetőség szerint új önkormányzati intézményre fogjuk bízni.