Mi bízunk egymásban, Önök számíthatnak ránk!

Rólunk

Kővári Imre

Egyesületünk története

A Mintakezek Egyesület három évvel ezelőtt 2021. évben alakult meg Kővári Imre elnökletével.

A Mintakezek Egyesület elnöke: ifj. Kővári Imre.

Az egyesület tagjai a teljesség igénye nélkül: Árva Anikó, Kiss Kriszta, Kónya József, Kónya Tamás, dr. Kővári Alexandra, Nagy Róbert, Pereg László, Rost Anikó, Sebe Attila, Szendi Tamás, Varga Zsuzsanna és Zsadányi Zsolt.

A névválasztásról: 

A Mintakezek szimbolikus jelentéssel bír. A "minta" szó az új dolgok iránti nyitottságot, valamint a példamutatásra méltó értékek létrehozását jelképezi, a "kezek" pedig a tenni akarást, a kitartó cselekvést. 

Imre sajnos, már nincs közöttünk, viszont fontosnak tartjuk tovább vinni a szellemi örökségét. Alapításkor megfogalmazott gondolatait osztjuk meg most Önökkel: "Néhány barátommal már egy ideje gondolkoztunk azon, hogy hogyan tudnánk az egyéneknek vagy a családoknak nyújtott segítséget kiszélesíteni egy nagyobb körre. Így fogalmazódott meg az ötlet, hogy ha már segítünk, akkor segítsünk intézményes formában, alakítsunk egyesületet.

Olyan egyesületet, amelynek az elsődleges feladata a segítségnyújtás. Aki ismer, az tudja, hogy sokat teszek a városban élőkért, környezetemért. Szinte naponta fordulnak hozzám segítségért, és a lehetőségeimhez mérten támogatom ezeket a kéréseket, hiszen én tudom, nem felejtettem el, milyen érzés nélkülözni.

Ezeket a támogatásokat fogjuk megsokszorozni, szervezettebbé tenni."

Amikor megálmodtuk Egyesületünket, az az elképzelés fogalmazódott meg bennünk, hogy fogjuk össze azokat a lokálpatrióta érzelmű, a városért tenni akaró pécelieket, akik már nem csak a saját, hanem a gyermekeik jövőjét is Pécelen képzelik el. 

Kiemelten fontosnak tartjuk a lakosság bevonását, hiszen mindannyian ebben városban ébredünk, és hajtjuk álomra a fejünket. 

A célunk közös, egy egységes, fejlődő Pécel, amelyre mind büszkék lehetünk. Éppen ezért, hogy városunk  még élhetőbb és virágzóbb legyen, úgy gondoljuk, hogy végre egy olyan képviselő testületre, olyan CSAPATRA van szükségünk, akik hátat mernek fordítani egymásnak, akik elszámoltathatóak, a munkájuk átlátható, és felelősségteljesen dolgoznak Pécel fejlődéséért. 

Csapatunkban fontosnak tartjuk, hogy a nők is szerepet kapjanak, mert hisszük, hogy a változatos látásmódok és tapasztalatok által építőbb jellegű ötletek és megoldások születnek. Úgy gondoljuk, hogy polgármesterjelöltünk szilárd elvei és átfogó látásmódja, szakmai felkészültsége garanciát jelent a város fejlesztésére, fejlődésére és virágzására.

Mintakezek Egyesület

Mi bízunk egymásban, Önök számíthatnak ránk!

Mintakezek Egyesület