Mi bízunk egymásban, Önök számíthatnak ránk!

Letölthető dokumentumok

Választási programunk egyik fontos vállalása a magánszemélyek kommunális adójának befagyasztása, azaz hogy a Mintakezek Egyesület teljes városvezetési ciklusa alatt nem fogja emelni a jelenlegi adómértékét.

Miért döntöttünk így?

Tisztában vagyunk vele, hogy a bizonytalan világgazdasági helyzet és a nagyvilágban zajló utóbbi események (covid, háború) nehéz helyzet elé állította az embereket, említhetnénk a megboruló energiaárakat vagy alapvető élelmiszerek drasztikus áremelkedését, vagy a rekord 17,6%-os inflációt.

Meglátásunk szerint a lakosság terhelhetősége és teherbírása véges, ezért úgy döntöttünk, hogy a MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁT A TELJES CIKLUS ALATT BEFAGYASZTJUK!

Ki tekinti partnernek a lakosságot?

Természetesen mi. A lakosság bevonása programunk alapja, önökkel közösen szeretnénk alakítani Pécel jövőjét.

Ezzel az intézkedéssel szeretnénk támogatni a lakosságot, amit azért tudunk megtenni, mert nem adóbevételek növelésére alapozzuk a város költségvetését, hanem más egyéb forrásokon keresztül kívánjuk azt biztosítani. A kidolgozott költségvetést érintő koncepcióinkat megtalálják a https://mintakezek.hu/letoltheto-dokumentumok menüpont alatt.

Mi bízunk egymásban, Önök számíthatnak ránk!

Mintakezek Egyesület


 

Önkormányzati „telebusz” szolgáltatást indítunk

Miért döntöttünk így?

Tisztában vagyunk vele, hogy a település adottságaiból adódóan a várost annak egészén áthaladó vasúthálózata kettészeli, így az akadálymentes átjutás egyik településrészről a másik településrészre, főként a gyalogosok számára nehéz. Pécel nagy alapterületen helyezkedik el, számos külterületen található messzi tanyával és majorral, ahol sem a tömegközlekedés, sem pedig a helyi buszjárat nem áll rendelkezésre.

Meglátásunk szerint a gépjárművel nem rendelkező kisgyermekesek, idősek, betegek vagy mozgásukban korlátozottak számára egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora távolságra kell gyalogolni az első átkelési pontig és a városközpontba eljutásig, illetve hazajutásukig.

Ki tekinti partnernek a lakosságot?

Természetesen mi. A lakosság bevonása programunk alapja, önökkel közösen szeretnénk alakítani Pécel jövőjét.

Ezzel az intézkedéssel szeretnénk támogatni a lakosságot, amit azért tudunk megtenni, mert az önkormányzat tulajdonában lévő Dacia személygépkocsit fel fogja váltani egy minimum 7 személyes elektromos kisbusz. A kisbusz meghatározott napokon, rendszeresen a gépjármű nélküli lakosok szolgálatában fog állni, így jobban ki lehet használni közösségi célok betöltésére is.

Kiadványunkat további részletekért elektronikusan megtekinthetik a https://mintakezek.hu/letoltheto-dokumentumok menüpont alatt.

Mi bízunk egymásban, Önök számíthatnak ránk!

Mintakezek Egyesület