Mi bízunk egymásban, Önök számíthatnak ránk!

Rost Anikó

A péceli 5. számú egyéni választókerület képviselőjelöltje.

Dr. Kővári Alexandra gondolatai Anikóról:

"Számomra mindig csodálatra méltó volt Anikó és családja önzetlenül végzett, közösségépítő és szépítő kétkezi munkája. Példaértékű családi összefogásuk, tiszta szívű hozzáállásuk olyan ritkaság a mai világban, melyet úgy gondoltam mindenkinek ismernie kell, emiatt kértem fel Anikót, hogy az 5. számú egyéni választókerület képviselőjelöltjeként csatlakozzon a Mintakezek Egyesülethez."

Rost Anikó vagyok, tősgyökeres péceli lakosként férjemmel és három leánygyermekemmel a Levendula lakóparkban élünk. Három felsőfokú végzettséggel rendelkezem, melyből kettő pedagógiai szakirányú diploma: óvodapedagógus és fejlesztő-differenciáló pedagógus. A szakirányú továbbképzés keretein belül folyamatosan fejlesztem magam.

Városunkban, a Szivárvány Óvodában dolgozom, munkámat szenvedélyesen végzem, szeretettel gondoskodom, nevelem, fejlesztem a rám bízott gyermekeket. Küldetésemnek érzem, hogy a gyermekekkel megismertessem városunk értékeit, kulturális hagyatékait, természeti kincseit. Hobbim a természetjárás, szeretem felfedezni, továbbá népszerűsíteni városunk erdei kirándulóhelyeit, értékeit, szépségeit.

A családommal, a lakossággal, illetve civil egyesületi összefogással végzett önkéntes munkáimat elhivatottságból teszem. A közösség szépítéséért végzett tevékenységeim között kiemelkedik a városunkhoz méltó körforgalom - közösségi erővel történő - létrehozása, növényesítése; valamint a Péceli Postahivatal melletti Galagonya park létrehozása, karbantartása, amiben az önkormányzat is segítségét nyújtott. A közpark létrehozását személyes családi történet - nagyszüleim emléke - ihlette, inspirálta, hiszen korábban azon a helyen állt nagypapám, Zsiros István által vezetett élelmiszerbolt, melyben nagymamám, Zsiros Istvánné, Ilonka néni volt a pénztáros. A régi péceliekben nosztalgikus hangulatot ébreszt nagyszüleim emléke, illetve a bolt, melyet a köztudatban a mai napig "Zsiros" boltként emlegetnek. A közpark létrehozásával nemcsak közösségi teret hoztunk létre, hanem - családommal együtt - nagyszüleim emléke előtt is tisztelgünk.

Szívügyem a nevelés és oktatás területe, továbbá városunk értékeinek a megóvása. Lokálpatriótaként hiszek a közösség alkotó erejében, a lakossági összefogásban, a megújulásban.