Mi bízunk egymásban, Önök számíthatnak ránk!

Kónya József

A péceli 7. számú egyéni választókerület képviselőjelöltje.

Dr. Kővári Alexandra gondolatai Józsiról:

"Örömmel mutatom be Kónya Józsefet, aki nemcsak egy lelkes, tettre kész egyesületi alapító tagunk, hanem egy odaadó és szerető édesapa is, aki kislányát 6 éves kora óta páratlan módon, egyedülállóként neveli. Lánygyermekével szoros és bizalmas kötödést alakított ki. Szülői szerepét betöltve példaértékű helytállásról tesz tanúbizonyságot minden egyes nap."

Megható számomra, hogy jelölt lehetek a Mintakezek csapatában. Kővári Imrével nagyon jó személyes kapcsolatban voltam, így mindig tisztelettel és szeretettel emlékezem rá, mint jó barátomra, és a múltban elért eredményeire egyaránt.

Tősgyökeres péceli vagyok, három szakmai vizsgával rendelkezem. Jelenleg a testvérem cégénél dolgozom, mondhatom, mindenesként. Büszke vagyok rá, hogy több területen is hasznosíthatom magam a vállalatnál. Munkatársaim szeretnek, mivel becsületes és segítőkész vagyok. Munkaszerető személyként ismerhettek meg, aki mindig arra törekszik, hogy az elvégzett feladatában minőségi eredményeket érjen el.

Kislányommal élek, 7 éve egyedül nevelem, mivel a bíróság rám ruházta a kizárólagos felügyeleti jogot. Azt gondolom, felelősségteljesen végzem az apai feladatot, és biztos pontja vagyok kis családunknak. Talán a sajátos helyzetemből adódik, de számomra a gyermeki sorsok kiemelt jelentőséggel bírnak. Úgy gondolom, a gyermekek fejlődéséhez szükség van egy egymást támogató közösségre és élhető városra is, amely az ő igényeiket is kiszolgálja, életkortól függetlenül. Meggyőződésem, hogy csak a mentálisan egészséges gyermekek válnak kiegyensúlyozott felnőttekké.

Péceliként mélyen elkötelezett vagyok a helyi közösség és a település iránt. A város minden lakója fontos számomra. Alázatosságomból és megbízhatóságomból következik, hogy a legkisebb felém érkező kérést is komolyan veszem, és teljes odafigyelésemmel tisztelem meg a hozzám fordulót, és mindent megteszek annak érdekében, hogy érdemi segítséget tudjak nyújtani. A közösségért érzett tenni akarás családi vonás, édesapám régebben képviselőként, jelenleg bizottsági tagként tevékenykedik. A sok megoldásra váró feladat közül kiemelném a közbiztonság erősítését. Sokat autózom a városban, van, hogy éjszaka is. Tapasztalataim alapján, szerintem nagy szükség lenne a polgárőrségre és a rendőri jelenlét erősítésére is. Személyes tulajdonságaim és értékrendem alkalmassá tesznek, hogy a lakók és az önkormányzat között "összekötő kapocs" szerepet láthassak el.

Jómagam, aki Pécel összetett közösségének elkötelezett résztvevője, büszkén vállalom a jelöltségemet. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Mintakezek csapatának tagja lehetek. Ez egy értékes lelkületű közösség, akikkel együtt teremthetünk egy jobb Pécelt.